Informasjon

En truet snøleopard

En truet snøleopard


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Snøleopard, tilhører kategorien Panthera, kalt Panthera uncia Schreber, er en katt med asiatisk opprinnelse, den kommer fra fjellkjedene i det sentrale området på kontinentet og er ganske stor, men ikke enorm. Enorm, eller i det minste stor, er faren for utryddelse den utsettes for. I områdene der han nå bor, beskyttet, har han mange aliaser: shan (på Ladakhi), irves (på mongolsk), waawrin prraang (på pashto), barer eller barys (i kasakhisk), ilbirs (i kirgisisk) og barfani chita (snø cheetah, i urdu).Et dyr i fare og veldig felint er også Cougar, kjenner du ham? Det kalles også puma concolor

Snøleopard: beskrivelse

Dette feline er blant de minste i kategorien voksne, men fra område til område varierer dimensjonene betydelig. Vekten varierer fra 27 til 55 kg, men det er hanner som når 75 kg, og kvinner er så slanke at de ikke berører 25 kg. De mulige lengdene er også veldig forskjellige, fra 75 cm til 130 cm i lengde med haler som skal legges til, for en meter til.

Som sjelden skjer, vil Snøleoparden har lysegrønne eller grå øyne, uvanlig blant katter. Pelsen er lang og tykk, bakgrunnen kan være både røykgrå og brunlig gulaktig med områder som har en tendens til å være hvite i nedre del av kroppen. Så er det lagt hverandre mørkegrå rosetter eller til og med svarte og mindre flekker alltid i samme farge som dekorerer hodet, bena og til og med halen.

Snøleopard: habitat

For å finne Snøleopard vi må nå høylandet eller dalen i høye høyder i de fjellrike områdene i Sentral-Asia, blant vertslandene vi finner Bhutan, Kina, India, Kasakhstan, Kirgisistan, Nepal, Pakistan, Russland, Tadsjikistan og Usbekistan. Med høy høyde mener jeg den stripen over tregrensen, mellom 3350 og 6700 m høyde.

Av denne grunn virker kroppen til snøleoparden designet for å tåle de miljømessige og klimatiske forholdene den finner i disse områdene. Det er knebøy og dekket med en tykk pels, ørene er små, spesielt avrundede for å minimere varmetap. Brede poter er den beste måten å fordele vekten på snødekte overflater, og du kan ikke gå glipp av en lag av pels også mellom fingertuppene.

Konformasjonen av snuten på Snøleopard, kort, og den avrundede pannen, de store nesegangene å puste, er morfologier som passer for å puste i høye høyder, til slutt gjør halen, lang og fleksibel, av denne katt på den ene siden den til å holde balansen, på den andre det fungerer som et teppe når han sover. På kartet kan vi se områdene der snøleoparden vanligvis bor.

Snøleopard: video

Heldigvis, med en video kan vi se oppførselen til Snøleoparder siden de er veldig ensomme typer, aktive spesielt ved soloppgang og solnedgang, veldig vanskelig å finne selv i områdene der de er utbredt. Det samme gjelder for en annen Leopard som er like vanskelig å møte og i noen områder til og med utryddet Clouded Leopard

Snøleopard: fôring

Å leve og opprettholde temperaturen i slike kalde områder Snøleopard den må mates og er definitivt et kjøttetende dyr. De jakter byttet og spis fra topp til bunn uten å kaste noe eller nesten, det forakter ikke kadaver eller husdyr. Med sin kjekke kroppsbygning er han i stand til å drepe selv dyr fire ganger større enn ham selv om han vanligvis velger hare og fugler eller annet lite byttedyr. Blant de store er det også geiter og villsau, blant de små, murmeldyr, gnagere og fugler, og ulike typer husdyr.

Når jeg jakter på Snøleopard den fanger byttedyr med bakhold fra oven, dreper dem med et bitt i nakken og drar dem deretter til et skjermet sted som fortærer dem. Sjelden blant katter, den Snøleopard den spiser også grønnsaker, som gress og kvister.

Snøleopard: verneområder

De Snøleopard siden 1972 er det i hans Rød liste over truede arter, som en truet art. I dag, i tillegg til de som overlever gratis, i naturen, er det 600-700 i dyreparker, men la oss se på de beskyttede områdene spredt rundt landene som allerede er nevnt, og som tilhører dets habitat.

Blant disse finner vi i India Nanda Devi nasjonalpark og Valley of Flowers National Park, både i Uttarakhand og UNESCOs verdensarvliste. I Nepal, derimot, er det Sagarmatha nasjonalpark, også et UNESCOs verdensarvliste, i Mongolia Snøleopard bor i Gobi Gurvansaikhan nasjonalpark, i mnôgov-provinsen, mens Russland også har Chakassia naturreservat, ligger i republikken Chakassia.

Hvis du likte denne artikkelen, fortsett å følge meg også på Twitter, Facebook, Google+, Pinterest og ... andre steder må du finne meg!

Relaterte artikler som kan interessere deg:

  • Truede amfibier
  • Kongeørn i flukt: en spektakulær video
  • Marmorert katt
  • Giraffe av Madagaskar


Video: Entrust - Fibonacci Official Live Video (Januar 2023).